Sesongavslutning 17. november

Postet av Astor Fotballklubb den 31. Okt 2019

Alle spillere, trenere/lagledere og foreldre i Astor Fotballklubb inviteres med dette til sesongavslutning for 2019-sesongen.

Sted: Sverresborg skole, aulaen
Tid: Søndag 17. november, klokka 18–20

Det blir prisutdelinger, loddalg med flotte premier, mulighet for å kjøpe litt å bite i + drikke, enkel underholdning og fremfor alt sosialt samvær for barn og voksne.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til klubbens tradisjonsrike sesongavslutning etter en fin og begivenhetsrik 2019-sesong!
Høstdugnad på Astorbanen 6. november

Postet av Astor Fotballklubb den 31. Okt 2019

Vi inviterer til høstdugnad på Astorbanen onsdag 6. november fra kl. 17 til kl. 20.

Det blir pizza og noe å drikke for de som bidrar.

Oppgaver: Klargjøring til vintersesongen, bæring av mål, granulat, rydding mm.

Vi håper så mange som mulig blir med.
Sponsoravtale med SMN og EM1 ut 2020 er signert!

Postet av Astor Fotballklubb den 12. Sep 2019

Vi er veldig glade for å meddele at SMN og EM1 har ønsket å forlenge sponsoravtalen med Astor - ny avtale som varer ut 2020 er signert.

SMN og EM1 er opptatt av å støtte opp under tiltak som gir økt aktivitet, tilhørighet og trivsel i nærmiljøet, og håper videre samarbeid vil forsterke dette ytterligere.

For Astor er det også viktig med kontinuitet - vi ser frem til et godt samarbeid videre!

På bildet er (f.v.) Terje Hofstad (SMN), styrets økonomiansvarlige Einar Leirvik og Sigbjørn Vestå (EM1) med den signerte avtalen.
Coerver Champions Academy i høstferien

Postet av Astor Fotballklubb den 12. Sep 2019

Fotballskole på Astorbanen i høstferien (mandag 7. til onsdag 9. oktober): Champions Academy i regi av Coerver Coaching!

Astor og Coerver inviterer nok en gang til fotballskole. Deltakerne får 5 timer med fotball hver dag, med fokus på teknikk og individuelle ferdigheter, samt Coerver utstyr/drakt.

PS! Gratis deltakelse for barn som er med på FES (Fotball etter skoletid)! Info kommer direkte fra Coerver.

Påmelding her: https://coerver.no/product/champions-academy-hos-astor-fk-2019
Trener? Meld deg på trenerkurs!

Postet av Astor Fotballklubb den 12. Sep 2019

I vår klubbb skal alle trenere ha minst ett delkurs i Grasrottrenerkurset. Påmeldingsfristen er 22. september!

28. august 2019 samlet NFF samtlige klubber i Trondheim til Klubbforum på Lerkendal, der oversikt over antall trenere med fullført C-lisens/grasrottrenerkurs ble lagt fram. NFFs oversikt viser at vår klubb er nest best av nærmere 200 klubber i kretsen, med 175 (!) gjennomførte trenerkurs (se listen under). Kun CSK har flere trenere som har fått formell trenerkompetanse/kurs de siste fem årene. Ranheim er nr. 3 i kretsen og Astor FK altså nr. 2. 

Dette er vi svært fornøyd med, og nå har vi åpnet påmelding for neste runde NFF Trenerkurs. De er gratis (klubb betaler), av høy kvalitet og går på Astorbanen. Info legges ut på klubbens webside, og sendes direkte til trenerne. I vår klubb skal alle trenere ha minst ett delkurs. Takk til alle som har tatt kurs! Vi håper dere vil ta alle fire delkurs. Og dere som ikke har kurs: Vi oppfordrer innstendig om at du tar kurs nå i høst/vinter.

NFF Grasrottrener er det grunnleggende kurset for de som er trenere i barne- og ungdomsfotballen, og er også første trinn på NFFs stige for de som ønsker å ta videre trenerutdanning. Kurset er delt inn i fire delkurs som samlet tar for seg hele spennet fra de yngste barna til de eldste ungdommene. Kursene holder meget god kvalitet og vil bidra til økt kompetanse og inspirasjon for alle som skal lede barn og ungdom på treningsfeltet og i kamp. Man kan velge å gjennomføre samtlige fire delkurs med en gang, men man kan også velge å melde seg på ett, to eller tre etter hva man har behov for og tid til.  

Kursene gjennomføres i økter på fire timer på ettermiddags-/kveldstid og alle delkurs går over fire kvelder. Kursplanen for høsten er som følger: 

Delkurs 1: Trenere for 6-7-åringer (3er-fotball)
Datoer: 14., 15., 21. og 22. oktober

Delkurs 2: Trenere for 8-9-åringer (5er-fotball)
Datoer: 4., 5., 11. og 12. november

Delkurs 3: Trenere for 10-11-åringer (7er-fotball)
Datoer: 16., 17., 23. og 24. oktober

Delkurs 4: Trenere for 12–16-åringer (9er- mot 11er-fotball)
Datoer: 6., 7., 13. og 14. november

Det er av stor interesse for Astor at så mange som mulig av våre trenere har gjennomført et eller flere delkurs, og kursavgift dekkes selvsagt av klubben. Endelig frist for påmelding er 22. september men det er førstemann til mølla og påmeldingen lukkes etter hvert som kursene fylles opp. Det arrangeres kurs hos flere klubber i byen, og om man ønsker plass på kurs som går på Astorbanen så lønner det seg å være tidlig ute. 

Mer informasjon og link til påmelding finner dere her: https://www.fotball.no/kretser/trondelag/klubb-leder-og-trener/kurs-og-utdanning/grasrottrenerkurs-2019/
Astor stiller i Pride-paraden i år også!

Postet av Astor Fotballklubb den 12. Sep 2019

For å markere at fotball er for alle, og at vi støtter mangfold og toleranse, vil klubben vår også i år ha en egen seksjon i Trondheim Pride.

Lørdag 14. september: oppmøte og oppstilling i skolegården til Trondheim Katedralskole klokka 12:15 og paradeavmarsj 12:30. Ta gjerne med spillertrøye eller treningsdrakt. Klubben stiller med vår fane og Pride-flagg til alle som vil ha.

Les mer her: https://www.trondheimpride.no/
Nor-Contact feirer 30 år med gode tilbud!

Postet av Astor Fotballklubb den 31. Mai 2019

Nor-Contact feirer 30 år med gode tilbud!

Se tilbudene

Husk at du som klubbmedlem får -20 % på alle ordinære varer gjennom hele året hos Nor-Contact!

Astor sin klubbkolleksjon
Spiller- og trenerutviklingsprogram med Coerver, 15. og 16. juni 2019

Postet av Astor Fotballklubb den 16. Mai 2019

Vi ønsker spillere på våre lag i årsklassene 2007, 2006, 2005 og 2004 og samtlige Astor-trenere (uavhengig av hvem de trener) velkommen til en dag fylt med fotballglede og læring.

Deltakelse er gratis for spillere/trenere.

Brad Douglass og sertifiserte trenere vil gjennomføre treningsøkter i tråd med den kjente Coerver-filosofien. Astorspillerne utvikler seg sportslig samtidig som våre trenere øker sin kompetanse ved å følge øktene på nært hold og bidra noe selv. Før praktisk trening vil det være et møte på klubbhuset der vi diskuterer ulike treningsformer, øvelser og blir kjent med Coerver-filosofien.

Vi håper og tror dette vil være av interesse for Astor-spillere som ønsker å heve tekniske/taktiske ferdigheter.

  • Lørdag: Jentelag
  • Søndag: Guttelag

Trenere kan velge selv hvilken dag de deltar på og kan delta på begge dager hvis ønskelig.

Program lørdag:

10:30–12:00: Trenermøte: Teori/dialog på Astorhuset

12:00–16:00: Spillerutvikling: Praksis på feltet (trenerne er til stede og lærer/deltar)

Program søndag:

12:00–16:00: Spillerutvikling: Praksis på feltet (trenerne er til stede og lærer/deltar)

16:00–17:30: Trenermøte: Teori/dialog på Astorhuset

Påmelding til spiller- og trenerutviklingsprogram med Coerver, 15. og 16. juni 2019
Vårdugnad 2019

Postet av Astor Fotballklubb den 7. Mai 2019

Vi inviterer alle positive krefter til praktisk dugnad på Astorbanen førstkommende lørdag, 11. mai, kl. 10.30–14.00.

Det blir rydding, resirkulering av granulat og mye annet som det er behov for.

Vi håper på godt oppmøte! Det blir pizza og drikke til de som bidrar.
Santander 3v3 Ligaen er utsatt

Postet av Astor Fotballklubb den 24. Apr 2019

Santander 3v3 Ligaen er utsatt til lørdag 5. oktober. 

Bakgrunnen er et ønske fra 3v3 Norge, Astor FK og NFF om at også 6-årslagene (2013) kan være med – og de starter opp først i august/september. Dette betyr to ting:

Alle dugnadsvakter som er satt opp 3.–5. mai i forbindelse med 3v3-cupen utgår. Våre lag oppfordres om å melde seg på andre cuper, f.eks. Trygg/Lade sin OBOS-cup, som går samme helg.

Påmeldte lag får såklart pengene tilbake.

Ny invitasjon med ny dato vil bli sendt ut.
Treningstider sommerhalvåret 2019

Postet av Astor Fotballklubb den 14. Apr 2019

Treningstidene for sommerhalvåret 2019 er endelig klare!

Treningstidene vil fra nå av finnes i egne kalendere for banene våre på nettsidene:

Oversikten kan også lastes ned som PDF.
Vellykket sesongstart/FairPlay-møte

Postet av Astor Fotballklubb den 4. Apr 2019

Omlag 60 tillitsvalgte deltok på klubbens tradisjonsrike sesongstart/FairPlay-møte på Byåsen skole mandag 1. april. Tema var som vanlig årets fotballsesong.

Det ble gitt informasjon fra styret om viktige milepæler i år, klubbens satsinger og viktig informasjon fra kretsen. Det var separate møter med lagledere, økonomikontakter, trenere og sosialkontakter der man drøftet de ulike rollene og oppgavene framover. Vår dommerkontakt Arild Sundet og dommertalentet Abdul Baset Hayram (klubbdommer i Astor og tidligere aktiv fotballspiller) ga oppdatert informasjon om regelendringer og ting lagene må være oppmerksomme på i 2019-sesongen. Klubbutvikler Kenneth viste fram den nye websiden som ble lansert samme dag.

Viktig informasjon om bøter fra NFF:

Det ble påpekt at klubben ikke dekker eventuelle bøter de enkelte lag måtte få om man bryter NFFs regler i forbindelse med kamp. Det er altså lagene selv som må betale eventuelle bøter fra egen lagskasse i 2019. Disse bøtene er relativt høye (tusenvis av kroner), og lagene fikk også utdelt kretsens håndbok for gjennomføring av kamper, slik at ingen skal være ukjent med systemene som gjelder.

Husk også at fristen for å flytte kamper i vårsesongen uten å måtte betale gebyr er 10. april. Les mer om flytting av kamper.
Ny 3v3-cup: Astor FK eneste arrangør i Trøndelag

Postet av Astor Fotballklubb den 28. Mar 2019

I snart ti år har Astor FK gjennomført 3v3-cup i mai med mellom 200 og 300 lag. Fra i år er konseptet endret noe, da NFF og 3v3 Norge sammen med banken Santander har etablert Santander 3v3 Ligaen. I år spilles denne høykvalitets turneringen 15-16 steder i landet, og Astor FK er eneste arrangør i Trøndelag Fotballkrets. 

Cupen spilles på Astorbanen 4.-5.mai, og er for lag fra 6-10 år. Les mer - og meld på lag her: https://santander3v3astorfk.cups.nu/ 
Vi ønsker flere reklameskilt rundt banen

Postet av Astor Fotballklubb den 28. Mar 2019

I vår vil vi fjerne endel reklameskilt rundt banen fordi avtaler går ut, og da blir det god plass til nye reklameskilt. Vårt anlegg ligger sentralt plassert med fin eksponering mot Byåsveien/Havstadveien, og vil være vel egnet for markedsføring av virksomheter.

Systemet fungerer slik at et skilt koster 5.000,- i året. Dersom noen på et av våre lag henter inn avtalen, går 4.000,- rett til lagskassen og 1.000,- til klubben. Det er med andre ord en utmerket måte både å profilere seg på og å fylle lagskassen hvert år. De skilt/avtaler som klubben skaffer gir 5.000,- til klubbens drift.

Hvert skilt er 3x1 meter og klubben bidrar med rimelig produksjon og gratis montering.

Kontakt post@astorfk.no om dette kan være av interesse - eller du har tips om noen som kan være interessert :)
DOMMERKURS (5er og 7erfotball)

Postet av Astor Fotballklubb den 27. Mar 2019

Dommerkurs 9. og 23. april

Det nærmer seg årets dommerkurs for spillere fra 13 år og eldre.  Kursene foregår på Astorhuset og er tilpasset alderen til deltakerne.


Det er viktig for klubben at mange spillere ønsker å dømme kamper, og vi oppfordrer særlig jenter til å bli med. Å være ung dommer gir både

* økt fotballforståelse

* personlig utvikling/ledererfaring

* litt lommepenger når man har dømt kamper (Miniserie eller NFF seriesystem)


Klubbdommerkurs 7er-fotball 9. april

Tirsdag 9. april kl. 17:45-20:00 er det klubbdommerkurs for 7er-fotball.

Kurset er obligatorisk for:

  • alle klubbdommere født 2005 eller tidligere som vil dømme 7er-fotball i år
  • andre som kunne tenke seg å gjøre en innsats som klubbdommer for klubben


Klubbdommerkurs 5er-fotball 23. april

Tirsdag 23. april kl. 17:45-21:00 er det klubbdommerkurs for 5er fotball.

Kurset er obligatorisk for:

  • alle spillere født 2006 som vil dømme i år
  • spillere født 2005 som ikke tok kurset i fjor
  • spillere som har tatt klubbdommerkurs tidligere og som vil fortsette som dommere i 5er-fotball

Kursholder er klubbens mangeårige dommerkontakt Arild Sundet.

Som kjent var Arild i dommerteamet i Champions League-finalen i 2006 (FC Barcelona - Arsenal), så det er en god læremester for unge Astor-spillere :) Her er link til høydepunkter fra kampen, der man også ser Arild hilse på Ronaldinho og Henry:   https://www.youtube.com/watch?v=VsdMmDwCY10 
Alle lag: Viktig møte mandag 1.april

Postet av Astor Fotballklubb den 27. Mar 2019

Vi minner alle lagledere, (hoved)trenere, økonomikontakter og sosialkontakter om årets viktigste møte:

Mandag 1. april kl. 19:00-20:30 på Byåsen skole

Det er vårt tradisjonsrike sesongstarttreff/Fair Play-møte.

På møtet går vi gjennom nye spilleregler, nye systemer, rapporteringsrutiner til NFF og annen kritisk viktig informasjon før årets sesong.