Dommere: Rutiner og praktisk informasjon

Dommeroppsett 2019
Last ned dommerregning 2019

I Astor FK gir vi opplæring til unge dommere det året de er 13 år. Etter endt opplæring blir det «Klubbdommere» og kan  dømme kamper i yngre barnefotball (Miniserien og/eller cageballcup, Santander 3v3 Ligaen o.a.).  Vi ønsker at flest mulig av aktive spillere blir Klubbdommere, og at flest mulig går mer kurs og videre i systemet, så de kan dømme kamper på eldre/høyere nivå etter hvert (rekruttdommer etc.). Det er en målsetning at vi skolerer flere unge jenter til å gå dommerkurs.

Å dømme fotballkamper er positivt for ungdommene av flere grunner:

• økt fotballforståelse
  • personlig utvikling/ledererfaring
  • mulighet for litt lommepenger om man dømmer kamper

Det er følgende spillformer i 2019 i NFF Trøndelag (seriespill):

3-er fotball  (6-7 år)           Klubb eller lag ansvar for dommeroppsett   (Miniserien Trondheim Vest)

5-er fotball (8-9 år)            Klubb ansvar for dommeroppsett                 (Miniserien Trondheim Vest)

7-er fotball (10-11 år)        Klubb ansvar for dommeroppsett                 (Miniserien Trondheim Vest for 10-årslag, NFF kretsserie for 11-årslag)

9-er fotball (12 og 13 år)   Krets ansvar for dommeroppsett                  (NFF kretsserie)

11-er fotball (fra 14 år)      Krets ansvar for dommeroppsett                  (NFF kretsserie)

Til og med 7-er fotball er det KLUBBEN som har ansvar for dommeroppsettet*.

Fra og med 9-er fotball er det KRETSEN (NFF Trøndelag) som er ansvarlig for dommeroppsettet.

* PS: Hjemmekamper som ikke går på Astorbanen er ikke satt opp med klubbdommer. Lag som ønsker dommer til slike kamper må – i god tid – ta kontakt med Astors dommeransvarlige (Arild Sundet) og i tillegg avtale transport med dommeren som settes opp. Dette kan f.eks. være «hjemme»-kamper på Dalgård og/eller Lade.

Betaling av dommere

Dommere satt opp av klubb (til og med 7-er) betales ALLTID kontant i henhold til Astor FK sine dommersatser (nedenfor):

Sats per kamp

Miniserien 6-7 år         50,-*      (3-erfotball)

Miniserien 6-7 år         75,-        (3-erfotball)

Miniserien 8-9 år         75,-*      (5-erfotball)

Miniserien 8-9 år        100,-      (5-erfotball)

Miniserien 10 år          150,-      (7-erfotball)

TE-serien 11 år            200,-      (7-erfotball)

* Satsen gjelder når man dømmer mer enn én kamp på samme dag.

NFFs dommersatser for eldre årsklasser finner man her: https://www.fotball.no/kretser/trondelag/dommer/nyttig-informasjon/dommersatser2/

Lagleder for hjemmelag, ev. kampvert/økonomiansvarlig på laget, har ansvaret for at dommer får betalt.

Dommere satt opp av krets betales elektronisk. Laget skal betale tilsendt faktura innen 10 dager etter mottatt faktura, ellers får man bot fra NFF Trøndelag.

Oversikt over kretsens dommersatser for 2019 ligger her:  https://www.fotball.no/kretser/trondelag/dommer/nyttig-informasjon/dommersatser2/

Dommer skal ha ferdig utfylt kampleder-regning. (det lønner seg å ha med dommerregning når kampen dømmes av klubbdommer, det skal også ligge dommerregninger i perm i kiosken)

Lagene betaler dommerne (kontant eller elektronisk), men klubben etterskuddsvis dekker dommerutleggene mot innlevering av kvittert dommerregning/kamplederregning.

Kvittert regning leveres lagets økonomiansvarlige som tilbakebetaler beløpet og fakturerer videre til klubben.

Instrukser for dommerbytte og flytting av kamp

1. Dommere selv har ansvaret for å finne ny dommer dersom de ikke kan stille til kamp. Dette skal samkoordineres med dommeransvarlig, slik at sistnevnte får lagt inn korrekte navn i dommeroppsettet.
  2. Dersom usikkerhet blant lagledere og trenere, kan de kontakte de dommere det gjelder, eventuelt dommeransvarlig. Dommerlister finnes på dommeroppsettet på hjemmesiden.

Husk alltid å varsle dommer og Astor FK sin dommeransvarlige når kamper som dømmes av klubbdommer flyttes.

Kretsen skal alltid varsles når kretskamper flyttes.

Det er mye oppdatert informasjon om systemet med dommere på NFF Trøndelags hjemmeside:  https://www.fotball.no/kretser/trondelag/dommer/nyttig-informasjon/

Det står mer om hvordan vi organiserer våre dommere i Klubbhåndboka, kapittel 8.6.

For autoriserte dommere, rekruttdommere og forbunds/regiondommere har Astor FK  en dommerkontrakt som skal signeres av den enkelte dommer og klubben med . Der framkommer hvilke forpliktelser klubben og dommer har, bl.a. er klubben forpliktet til å sikre at dommerne har tilstrekkelig utstyr. Kontrakt kan skaffes til veie ved å kontakte klubbens dommeransvarlige.

For spørsmål, kontakt Astor FK sin dommeransvarlig:

Arild Sundet

E-post: arilsu2@online.no

Dommere i Astor

Lagledere må gjerne ta kontakt med en rekrutt/kretsdommer direkte om man ønsker dommere til treningskamper, spillermøter eller ved krise (man mangler dommer på kamp som starter om kort tid).

Rekruttdommere

Nora Rise Fjærtoft