Regler

Kampgjennomføring
Lag fra årsklassene 2004-2007 har 5 spillere på banen til enhver tid (4 utespillere pluss keeper), mens lag fra årsklassene 2002-2003 har 4 spillere på banen (3 utespillere pluss keeper).

Det lag som starter med ryggen mot korridor/døra, begynner med ballen. Motspillere skal stå minst 3 meter fra ballen.
Kampene foregår på fire baner, og starter/slutter samtidig, på felles signal.
Oppvarming foregår på banen før start.

Kampforløp er slik:     
1. omgang: 7 minutter    Sidebytte: 1 minutt     2.omgang: 7 minutter    Neste kamp: 5 minutter senere

Dette innebærer at samtlige lag må være disiplinerte under, og i forkant/etterkant av hver kamp. Hvert lag er ansvarlig for å stå kampklare på banen senest 1 minutt før avspark. Umiddelbart etter kampslutt gjennomføres Fair Play-hilsen med samtlige spillere på begge lag, før lagene raskt forlater banen for å gi plass til neste kamp.

Innbytte
Innbytte skjer løpende under kamp. Det er opp til hvert enkelt lag hvor mange innbyttere man opererer med, opptil tre. Lagene deler inngangsdør til banen, og må ta ansvar for forsvarlig bytte av spillere. Det er markert område til trenere/benk, som deles lagene imellom. Det kreves fleksibilitet og samarbeid mellom lagene for å få innbytter til å fungere. Dørene vender inn på banen, så man må være varsom når bytte under spill gjennomføres.

Keeper
Keeper kan kun ta ballen i hendene innenfor oppmerket målsone. Han/hun kan ikke spille ballen over midten uten at den først berører bakken på egen banehalvdel. Angripende lag må trekke tilbake på egen banehalvdel når keeper starter med ballen, så forsvarerne kan spille seg ut (gjelder ikke for årsklassene 2002-2003). Keeper har ikke lov til å gå over midtbanen med ball.

Mål og scoringer
Det spilles med mål i størrelse tilsvarende håndballmål. For å få godkjent en scoring må avslutningen skje inne på motstanderens banehalvdel. Om man avslutter fra egen halvdel og ballen går inn via en annen spiller, blir scoringen godkjent. Selvmål er mål uansett hvor på banen man står. Ved scoring sparkes spillet i gang fra midtbanen. Om et lag ligger 4 mål under, kan ekstra spiller settes på. Dersom mål-differansen utjevnes som følge av dette, tas ekstraspiller av ved oppnådd mål-likhet.

Frispark
Motspillere må være minst 5 meter fra ballen ved alle frispark. Frispark er direkte, det vil si at ballen kan skytes direkte i mål (om man er på motstanders banehalvdel). Frispark bør tas innen 6 sekunder. Det slåes ned på taklinger, holding, sklitaklinger, kroppstaklinger og ikke minst taklinger inn mot vantene. Som i barnefotball ellers opereres det ikke med røde og gule kort. Kompetent sanitetstjeneste er tilgjengelig i hallen, om skader skulle oppstå. Klokka vil ikke stanses under kamp, og det opereres ikke med noen form for ekstra spilletid og/eller overtid.

Vant
Det er lov til å spille ballen i vantene og nettet/taket. Ballen er kun ute av spill ved scoringer eller frispark.
Det er ikke lov til å dytte, kroppstakle eller takle motspillere inn i vant. Det er ikke tillatt å bevisst holde i vantet for å stenge/skjerme ball. Ved blokkering av ballen mot vant i lengre tid, gjennomfører dommer dropp av ballen.

Cageballstraffe
Om det blir frispark innenfor oppmerket målsone (3 meter) blir det dømt straffe, som tas på "ishockey-vis". Ballen legges på midtstreken, og med unntak av forsvarende lags keeper og angripende spiller, stiller resten av spillerne seg på motsatt halvdel. Angripende spiller har da 6 sekunder på seg til å score, fra dommer blåser, alene mot keeper. Dommeren holder handen i været i 6 sekunder. Når tida er ute, eller om keeper klarerer ballen til motsatt banehalvdel, går spillet som normalt igjen.

RSS

Utviklet av: Divint

© 2010 Astor fotball.
Innhold kan ikke gjengis uten kildehenvisning til astorfk.no